Tuiken kanssa sitten tänään lähdettiin sosialistamis ryhmään. Mukaan palkaksi otimme vain pelkän narulelun, joka oli virhe. Namupaloja olisi kannattanut olla, sillä tuo alkoi kauheesti sählään tosta.

Ekaksi harjoiteltiin muiden koirien ohittamista. Tuike ei millään jaksanut keskittyä ja jos joku alkoi haukkumaan Tuikekin haukahteli muutaman kerran. Näitä harjoituksia tehtiin muutama, sitten lisättiin niin että juuri ennen kuin toinen tuli vastaan pysähdyttiin ja käskettiin koira istumaan, maahan tai seisomaan. Tässä vaiheessa Tuike alkoi jo hieman keskittyä. Se teki nuo käskyt hyvin, mutta seuraaminen oli vähän huono koiran kohdalla, mutta piti muuten ihan hyvin kontaktia.

Sitten harjoiteltiin. ympyrää kävelyä. Tässä Tuike ei millään jakasnut seurata. Halusi vain haistella kaikenmaailman hajuja. Tässäkin harjoituksessa pysähdyttiin välillä tekemään jotain: istumista, mahaan menoa tai seisomista. Nämä meni taas Tuikelta oikein hyvin.

Sitten olikin vuorossa pujottelu. Tuike ei kiinnostunut muista kun muut pujottelivat meidän ohi. Vain kerran se yritti päästä toisen koiran luo. Kun meidän piti pujotella tuo kulki kyllä vierelläni eikä haistellut, muttei katsonut minuunkaan. Se ei yrittänyt päästä ollenkaan muiden luokse. :)

Tämän jälkeen harjoiteltiin lisää kävelemistä, tai seuraamista. Tällä kertaa kaksi lähti vierekkäin kävelemää, muiden odotellessa laidoilla. Tässä harjoituksessa Tuike piti hienosti kontaktin eikä välittänyt muista. Kun tähän harjoitukseen lisättiin nuo pysähdykset Tuike vain paransi kontaktia ja teki muutenkin paremmin. Kyllä sai Tuike sitten minulta hyvät kehut. =)

Viimeisenä olikin sitten luoksetulo. Koira piti jättää paikalle (aika luonnollista) ja sitten itse käveltiin pois (tämäkin on aika luonnollista) sitten vain kutsutaan koira (kaikkein luonnollisinta). Kun jätin Tuikea se ei meinannut millään istua. Jouduin toistamaan monta kertaa käskyn. Lopulta se sitten istui ja kävelin pois ja kutsuin. Koska en ollut varma miten hyvin tuo tulee niin otin ihan normaalin luokse tulon enkä toko luokse tuloa. Ja Tuikehan juoksikin täysiä luokseni iloisesti. Hyvin tuli sitten koiraa kehuttua. =D

Loppujen lopuksi taisi mennä harjoitukset ihan kohtalaisesti, vaikka Tuike hieman häsläsikin ja välillä haukkui. Harjoitusten lopuksi Tuike pääsikin leikkimään muutaman koiran kanssa ennen kotiin lähtöä.