Tänään sitten lähdettiin mätsäriin Ylinampaan asti. Mukana oli kolme koiraa (Pyrri, Tuike ja kaverin koira Rippu) ja joukko ihmisiä =D. Perillä sitten huomattiin että koirat olivat peräkontissa kaataneet jonkun öljypurkin (ensin joku koirista oli tietty avannut sen) ja koirat olivat Pyrriä lukuun ottamatta aivan öljyssä. Paperilla sitten yritettiin pahimpia putsata. Mietin pitkään ilmoitanko Tuikea sillä se oli pahiten öljyssä. Kuitenkin päätin sen ilmoittaa.

Ensin oli sitten Tuiken kehä ja Tuike meni oikein hienosti ja näytti hampaat oikein kauniisti ja antoi tosi hyvin räplätä itseään. Juokseminen kehässä ei vain oikein sujunut. Välillä Tuike laukkasi ja pomppi, mutta suostui onneksi menemään kunnolla kun nykäisi hieman hihnasta. Tuike sitten kuitenkin sai punaisen nauhan, vaikka parina olikin hyvin kaunis suomenlapinkoira.

Tuiken punaisten kehä oli sitten ennen sekarotuisten kehää, jonne Pyrri oli ilmoitettu. Punaisten kehässä Tuike meni jo hieman paremmin. Se juoksikin jo nätisti. Tuike sitten yllätykseni oli ensimmäinen. Tosin koiria ei montaa ollut. Noin viisi punaisten kehässä ;). Palkintoja Tuike saikin jo ihan mukavasti. Pari sellaista näytepussia ja aika "köpön" ruusukkeen. Sekä sellaisen punaisen näyttelyhihnan.

Sitten olikin jo kohta sekarotuisten kehä. Pyrri oli täynnä energiaa, kuten nykyään aina kehässä. Se ei malttanut seistä oikein millään. Juoksu meni muuten hyvin, mutta Pyrri rähähti kerran. No sekarotuisia oli peräti yhteensä neljä ;). Pyrri oli taidokkaasti ensimmäinen, vaikka vähän oli rähähtänytkin. Pyrri sai melkein täsmälleen samat palkinnot kuin Tuike, mutta ruokanäytepussit oli vain erinlaisia ja mukana oli yksi koiranruokatölkki.

Lopulta sitten olikin BIS kehä, jossa minä esitin Tuiken ja kaverini esitti Pyrrin. Tässä vaiheessa Pyrri ei enään malttanut pysyä nahoissaan, mutta ei onneksi enään yrittänytkään rähjätä. Tuike taas oli ihan suorstaan apaattinen. Se seisoi todella nätisti! Tuike kuitenkin sijoittui BIS kehässä viimeiseksi eli viidenneksi ja Pyrri sitten neljänneksi. Palkinnoiksi tuli kaksi säkkiä ruokaa (15kg ja 10kg) ja todella paljon lisää ruokanäytepusseja jne. Palkinnot olivat siis todella hyvät ja mätsärissä meni kyllä odotettua paremmin! Mahtava päivä kerrassaan, jos ei oteta sitä, että Tuike on nyt ihan öljyssä. XD