Tänään oli sitten kerhonmestaruus tokokisat täällä rovaniemellä. Aamulla saavuttiin paikalla joskus vähän ennen kahtatoista. Alokasluokka oli juuri loppunut ja palkintojen jako alkamassa. Avointa luokkaa ei kuitenkaan aloitettettu saman tien alokasluokan palkintojen jaon jälkeen, kun olitiin niin paljon ajoissa.

No lopulta kuitenkin alkoi. Kauaa Tuike ei kerennyt tottua koiriin ja paikkaan, mutta melko hyvin. Tosin rupes taas ennen kehään menoa haukkumaan meidän viereen tulevalle koiralle... No paikalla makuussa sitten liikkeen ohjaaja ohjas meidät paikoille ja kun kaikki oli jo paikoilla, paikkoja vaihdettiinkin vielä. No Tuike meni maahan hyvin ja ilmeisesti jäi hyvin. :D Piiloon piti mennä yleisön läpi ja piilo oli melko kaukana. Siinä vaiheessa aattelin et nyt se kyl nousee. Ja kun melkein saman tien yksi koira lähti paikalla makuusta juoksen telemaan ja yksi oli noussut istumaan. Onneksi Tuiken vieressä oleva koira pysyi paikalla ja mehän olimme viimoisia avoimessa. Tuikekin sitten pysyi hyvin paikalla, onneksi. Tosin ennakoi perusasennon todella pahasti. Nousi heti istumaan kun pääsin Tuiken viereen. Pientä levottomuutta oli myös ollut, joten tästä saatiin .

Loput sitten vähän lyhyemmillä selostuksilla ;D

Seuraaminen taluttimetta: - Omasta mielestäni tosi hyvää, mutta perusasennot oli vähän huonot ja täyskäännöksissä erkani hieman.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: - Tuomari mielestä ei mennyt tarpeeksi nopealla tekniikalla maahan.
Luoksetulo: - Tuiken luoksetuloksi tää oli mahtava! Tuli nopealla laukalla, pysähty melko hyvin ja tuli laukalla melkeen kokonaan loppuun. Pisteitä lähti kun vauhti ei ollu kokoajan sama ja tietty tosta pysähdyksestä.
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 6 - Tuike jäi hyvin omasta mielestäni, en muista sanoko tuomari tosta pysähtymisestä, mutta käänty sitten kattoon minne mie meen kun menin koiran taakse. Perusasennon se tais vähän ennakoida, en muista.
Noutaminen: 9 - Meni laukalla otti kapulan hyvin ja tule melkei koko matkan takaisin laukalla.Oiste lähti tosta vauhdista muistaakseni.
Kauko-ohjaus: 0 - Kaksoiskäskyllä maahan, nousi hyvin istumaan, ei menny maahan, istu edelleen hyvin (xD) ja sitten meni maahan. Kaksoiskäskyllä siitä istumaan. Jos ois tullu yhellä käskyllä istumaan oltas saatu vitonen. Hajut alko tässä vaiheessa yhtäkkiä kinnostamaan...
Estehyppy: - Hyppäs tosi hyvin ja istu reippaasti toisella puoella ja hyppäs takas reippaasti. Tosin tuomarin mielestä ois saanu tehä vieläki ripeämmin...
Kokonaisvaikutelma: 9

AVO3, 137p. ja voitettiin kerhonmestaruus! Ja sijoituksemme oli 4/6. Itse olen muutamiin liikkeisiin todella tyytyväinen, mutta esim. seisominen ois voinu mennä paremmin.

Kuvia löytyy kokeesta täältä. Ja kuvateksteiksi kunhan kirjoittelin Tuikkusen ajatuksia. xD